Dolomit XL säljs hos både Supercat och Kattkompaniet.

Att ha en kattställning direkt monterad på väggen har för det första flera stora fördelar jämfört med stående klösträd på golvet. Alla får plats med en enklare stående klösbräda, men vill man gå steget längre och sätta upp en stor kattställning så är det inte alla som har utrymmet till det.

Utbudet av klösträd som monteras på väggen har länge varit ganska dåligt, men på senare tid har det faktiskt kommit en hel del klätterställningar från t.ex. Dolomit  och Katten No1. Detta är ett segment som vi verkligen ser fram emot för vi är övertygade om att det är detta många som bor i lägenhet letar efter.

Katter mår väldigt bra av att kunna röra på sig genom t.ex. klättring med mera, men också ha en plats i hemmet på en höjd där de vila i lugn och ro. Perfekt ställe för extra god sikt över hemmet. För många som bor i trånga lägenheter har det var väldigt problematiskt att kunna erbjuda sin katt/katter en ordentlig klätterställning.

Både Kattkompaniet och Supercat säljer bra klösträd för vägg.

Gå till butiker

Fördelar med klösträd på vägg

  • Fritt utrymme - Det bästa eller största fördelen med ett klösträd som är monterat på väggen är så klart att man slipper binda upp massa yta. Vem vill ha tråkiga tavlor när man kan ha en häftig klätterställning till sin katt och är du en riktig kattälskare så är nog detta valet relativt enkelt.
  • Hålla rent - Att hålla rent kring en stor klätterställning som står på golvet är inte alltid det enklaste och fötterna på ställningarna är oftast en magnet för hår och damm. Städningen under klösträden blir en fröjd jämfört med vanliga klätterställningar.
  • Större - I och med klösträdet sitter på väggen så öppnas det upp för betydligt större klätterställningar. Why not go bigger.

Nackdelar

  • Flytta - Vi kan vara ärliga med att säga att det är betydligt jobbigare att förflytta ett klösträd som sitter på väggen jämfört med en klätterställning som står på golvet. Oftast är detta inget problem då vi sällan förflyttar klösträden i hemmet, men är du en person som älskar att möblera om vart eller vartannat år så är denna typ av klätterställning ej för dig.
  • Placering - Tänk på vart du placerar klösmöbeln. Det kanske inte är det bästa att placera klösmöbeln ovanför något som du verkligen är rädd för då olyckor helt enkelt kan uppstå.

Klösträd på vägg rekommenderas varmt

Vi rekommenderar helt klart klösträd som monteras direkt på väggen och jag personligen kommer köpa ett vägghängt klösträd nästa gång det är dags att uppdatera klösträdet hemma. Den ytan som man får ledigt genom att hänga upp klösträdet är enkelt värt besväret med att behöva montera upp klätterställningen. 

Förhoppningsvis är detta ett segment som fler tillverkare kommer satsa på i framtiden. Katten No1 har en bra lösning där klätterställningen spänns emot golvet och taket för att minimera golvytan klösmöbeln tar upp. Detta är en bra lösning många gånger, men det är fortfarande väldigt skönt att kunna få bort klösmöbeln från golvet. Vad som passar dig bäst är helt upp till dig.

Produkter som rekommenderas

Dolomit XL

Vad kan vi säga? Det är ett väldigt snyggt men funktionellt klösträd med många delar för katten. En ordentlig säng på toppen med hammock nedtill samt grotta. Höjden på Dolomit XL är 185cm och du kan välja helt själv hur högt klösträdet ska sitta, så länge det inte slår i taket. Detta klösträd kostar närmare 2000:- i de flesta butiker.

Kort Video på klösträdet

Dolomit Small

Detta är ett lite mindre klösträd från Dolomit, men fortfarande väldigt funktionellt och full av möjligheter för katten. Höjden på denna klätterställning är 168cm vilket gör den väldigt enkelt att placera.

Det som är väldigt positivt med klösträd från Dolomit är att det går att ta av tygerna från trädet för att kunna tvätta när det är dags.

Detta vägghängda klösträd ligger strax över tusenlappen bara och är nog en av de mest prisvärda klösträden på marknaden.