klostrad-katten-no1De flesta som någon gång har kollat på klösträd till sin katt på nätet har säkert sett dessa modeller och tänkt att de är överprisade. Vi hävdar dock motsatsen helt och faktum är att dessa klösträd är extremt välgjorda för att vara klösträd.

Katten No.1 använder inte vanligt lindat sisalrep utan de har gått över till att använda endast sisalcocosmatta för sina modeller.

Deras modeller kommer även med förstärkta skruvfästen och är väldigt lätta att montera även för den som har tummen mitt i handen. Skruva in en skruv kan alla personer klara av. Många av deras klösträd är så pass höga att de kan spännas emot taket i hemmet vilket är en genialisk idé för att få klösträdet stabilt även för flera katter i trädet.

Reservdelar

Det många inte känner till med modellerna från Katten No. 1 är att varje del i deras klösträd eller klösmöbel går att byta ut då det finns reservdelar till alla deras modeller.

Oftast köper man ett klösträd någonstans och använder det något år och när väl klösmaterialet är helt slut så slänger man möbeln helt.

Men med Katten No. 1 är det bara att beställa en reservdel och byta ut det som har blivit slitet genom åren och detta är faktiskt något fler tillverkare bör ta efter då det även sparar på miljön i vårt slit och släng samhälle.

Om du verkligen vill värna om naturen så är Katten No. 1 helt klart det rätta klösträdet.

Modul liknande system

klostrad-no1-pentronas-vitKatten No. 1 liknar mycket ett typiskt modulsystem där det går att byta ut diverse olika delar i klösträdet. Ett exempel skulle kunna vara att du upplever att en av sängarna/hyllorna är för liten för katten och då går det att beställa en ny hylla som är större och montera den.

Detta är ett ganska unikt system för klösträd och det är verkligen ett system vi gillar men som vi även önskade att fler tillverkare tog efter.

Klösträd från Katten No 1 är dyrare än andra märken helt enkelt men marginalen är inte jättestor med tanke på vad för produkt man får för sina pengar.

I och med det går att beställa reservdelar så kanske det ändå betalar av sig i det långa loppet för många billigare klösträd håller inte speciellt länge och de ser ofta ganska hängiga ut efter 1-2 år om de används flitigt.

Vi rekommenderar dessa klösträd varje dag i veckan som man brukar säga och det enda som styr huruvida det blir ett klösträd från Katten No 1 är så klart priset.

Bland annat har Kattkompaniet ett väldigt stort utbud av just detta märke. Gå till butiker här på sidan för att besöka Kattkompaniet.