bygga-eget-klostradJag som driver denna hemsidan har själv flera gånger funderat kring att bygga mitt eget klösträd då man själv får välja vilka material eller hur klösträdet ska se ut men när jag har räknat på det rent prismässigt så är det väldigt svårt att motivera jobbet.

Visst går det att hämta en stor gren utomhus och montera det på väggen men det är inte så enkelt som man tror för du ska ändå hitta den där grenen som har den där perfekta formen för att klösträd och så enkelt är det inte.

Ett annat problem är att kunna få det snyggt gjort och har man som jag inte riktigt färdigheterna för bygge så är det ingen enkel sak och då krävs det mycket planering för att kunna nå fram i huvud taget.

Kostnad

När jag räknade på utgifterna med att bygga ett eget så kom jag fram till att där säkert är närmare 1000 kronor bara i verktygskostnad och då har jag inte ens räknat in materialkostnaden eller den tid jag behöver lägga ned för att slutföra ett sådant projekt.

Om du inte mer eller mindre är en byggare med alla verktyg eller om du verkligen har intresset att bygga ett eget klösträd och är beredd att lägga ned ett stort antal timmar så kan jag inte rekommendera något sådant.

Det är lätt att kritisera dyra klösträd på marknaden men när man väl räknar på det så är det inte speciellt dyrt med tanke på vad man får och det finns väldigt stor chans att det man själv bygger inte blir ens i närheten så snyggt som de man köper.

Fördelar

  • Har du kunskapen till det så kan du göra det precis som du vill ha det.
  • Du får möjligheten till att bygga det i massivt trä vilken man inte annars kan.
  • Du kan själv anpassa höjden men även bredden.

Nackdelar

  • Det är ganska mycket jobb, mycket tid kommer krävas.
  • Saknar du verktyg samt material så blir det väldigt snabbt dyrt.
  • Har du inte kunskapen kring flera saker så finns det en chans att det inte blir speciellt bra gjort.

 

Priserna idag på stora klösträd är inte så farligt som man tror. Det är faktiskt ganska mycket man får för pengarna och köper man från ett känt märke så kommer klösträdet hålla väldigt länge och väljer man ett klösträd från Katten No 1 har man även möjligheten till att köpa reservdelar när det behövs.